Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löklåda med matjessill

(2 kommentarer)  
Löklåda med matjessill Löklåda med matjessill
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En låda med härlig sälta och smak. Passar till middag, vickning eller buffé. Lättgjord och billig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform väl. Skala och skär potatisen i tunna stavar. Strimla purjo och hacka gul lök. Häll spadet av sillen och spar det.
  2. Lägg hälften av det skurna i formen och lägg sillen ovanpå. Lägg på resten av det skurna och krydda över med salt och peppar.
  3. Vispa i en bunke ihop ägg, vispgrädde, tomatpuré, sillspadet och pressa i vitlöken.
  4. Häll över i formen och strö över ströbröd. Lägg några småklickar smör på topp.
  5. Placera längst ner i ugnen och grädda i 45-50 minuter. BON APETIT!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • thorning 20 juli 2015

    Så gott! Ändrade ingenting utan följde receptet till punkt och pricka. Jag ger Löklådan högsta betyg :)

  • Anderstam 20 juli 2015

    Tackar & Bugar för det! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.