Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökrullad kycklingfilé med rotfruktsrösti och paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart gott! Till denna mycket vinvänliga rätt passar fruktiga & smakrika röda viner som inte är alltför sträva. Du kan också välja vitt vin som är fylligt & smakrikt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C. Halvera och kärna ur paprikorna till såsen. Pensla dem med olivolja och lägg dem med skalsidan upp på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills skalet börjar bubbla sig och mörkna. Lägg dem i en bunke och täck med plastfilm. Låt dem svalna och skala dem. Mixa paprikorna med vitlök och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen till 175°C. Skala och finhacka schalottenlök och rödlök. Finhacka purjolöken. Blanda ihop löksorterna på en tallrik. Vänd kycklingfiléerna i mjöl och rulla dem sedan i lökblandningen. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna på medelvärme. Salta och peppra. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och stek dem klara mitt i ugnen ca 25 minuter. Skala och riv rotfrukterna grovt på ett rivjärn. Blanda dem med timjan, salt och peppar. Häll i olja i en stekpanna. Pressa ihop de rivna grönsakerna till en kaka i pannan. Stek på medelvärme ca 10 minuter eller tills rotfrukterna har mjuknat. Vänd kakan efter halva tiden. Servera kycklingfiléerna med rotfruktsrösti och paprikasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.