Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk löksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fransk klassiker som denna, med mustig löksmak och knaprig ostyta är alltid lika uppskattad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i fina ringar eller strimla den i matberedare.
  2. Smält matfettet i en stor soppkastrull, lägg i löken och bryn under omrörning tills den är glansig. Löken ska inte bli brun.
  3. Strö över mjöl och rör om ordentligt, häll sedan på buljong under omrörning och låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Rosta brödskivorna i ugnen eller i brödrosten. Häll upp soppan i fyra ugnsfasta portionsskålar. Lägg två brödskivor överst i varje skål. Är skivorna stora kan du dela dem i mindre bitar. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten är gyllenbrun. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.