Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och löksoppa med brödkrutonger

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Riktigt god, tjock matig veggo-soppa! Ni ser på bilden, den är så tjockt, härligt matig att äggklyftorna ligger på ytan! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppa: Hacka gul lök, purjolök och skala och hacka potatisen, alltsammans grovt.
  2. Häll lite olja i en stor kastrull, fräs sedan lökarna och pressad vitlök tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt potatis, grädde, mjölk och buljongtärningar. Låt detta sjuda till potatisen är genomkokt.
  3. Mosa med stöt, mixa med stavmixer, vispa med elvisp eller vanlig handvisp, tills soppan är tjock och trögflytande. Smaka av med salt och peppar.
  4. Krutonger: Skiva formbrödet i ca 12 bitar per skiva.
  5. Hetta upp en teflon-stekpanna och häll i en rejäl skvätt olja. Lägg i brödbitarna och fräs dem tills de är gyllengul/bruna och knapriga. Rör runt hela tiden så det inte bränns. Stäng av plattan och låt brödet ligga kvar och bli genomknaprigt på eftervärmen.
  6. Häll i en skål, salta och krydda efter smak och blanda om dem.
  7. Servera soppan med kokt ägg i klyftor, en klick crème fraiche, brödkrutonger och riven parmesanost!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.