- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Riktigt god, tjock matig veggo-soppa!
Ni ser på bilden, den är så tjockt, härligt matig att äggklyftorna ligger på ytan! :)
Instruktioner
- Soppa:
Hacka gul lök, purjolök och skala och hacka potatisen, alltsammans grovt.
- Häll lite olja i en stor kastrull, fräs sedan lökarna och pressad vitlök tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt potatis, grädde, mjölk och buljongtärningar. Låt detta sjuda till potatisen är genomkokt.
- Mosa med stöt, mixa med stavmixer, vispa med elvisp eller vanlig handvisp, tills soppan är tjock och trögflytande. Smaka av med salt och peppar.
- Krutonger:
Skiva formbrödet i ca 12 bitar per skiva.
- Hetta upp en teflon-stekpanna och häll i en rejäl skvätt olja. Lägg i brödbitarna och fräs dem tills de är gyllengul/bruna och knapriga. Rör runt hela tiden så det inte bränns. Stäng av plattan och låt brödet ligga kvar och bli genomknaprigt på eftervärmen.
- Häll i en skål, salta och krydda efter smak och blanda om dem.
- Servera soppan med kokt ägg i klyftor, en klick crème fraiche, brödkrutonger och riven parmesanost!
Publicerat den
3 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar