Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lönnsirap

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smarrigt god på tunna pannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka ett litermått fullt, packat med lönnlöv, gröna, innan de blivit färgade av hösten. Skölj dessa i vatten i durkslag.
  2. Lägg dem i en kastrull med vattnet och sockret. Koka en timme på medelvarm platta. Sila av bladen och häll vätskan i en mindre panna.Låt koka tills det börjar bli lite segt i pannan. Gör ett prov genom att ta lite på en sked och låt svalna i frysen en stund.
  3. Känns den lagom seg som sirap,är det klart. Strö ner citronsyran och rör om. Smaka av. Vill du ha mera smak av syra tag lite till, men var försiktig för den är kraftigt sur. Häll upp på flaska. Ätes till pannkaka eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PillaL 7 oktober 2008

    Min mamma har nu testat detta receptet. Och det var mycket omtyckt till pannkakorna !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.