Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lönnsirapsbröd med mandel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här söta brödet är fyllt av nyttigheter från havregryn. Brödet är ett ljuvligt mellanmål alla tider på dagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en brödform, ca 20x9 cm.
  2. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål och rör ner havregryn och mandel. Gör en grop i mitten.
  3. Blanda ägg, filmjölk, lönnsirap och margarin i en separat skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen, lite i taget, med en slev tills det precis blandats.
  4. Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter tills brödet är gyllene. Använd en provsticka för att se om brödet är färdigt. Stick stickan i mitten av brödet och dra upp den, stickan ska då vara ren och inte kladdig. Låt brödet svalna 10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt svalna helt. Skiva och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.