Det här söta brödet är fyllt av nyttigheter från havregryn. Brödet är ett ljuvligt mellanmål alla tider på dagen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en brödform, ca 20x9 cm.
- Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål och rör ner havregryn och mandel. Gör en grop i mitten.
- Blanda ägg, filmjölk, lönnsirap och margarin i en separat skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen, lite i taget, med en slev tills det precis blandats.
- Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter tills brödet är gyllene. Använd en provsticka för att se om brödet är färdigt. Stick stickan i mitten av brödet och dra upp den, stickan ska då vara ren och inte kladdig. Låt brödet svalna 10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt svalna helt. Skiva och servera.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar