En av mina älsklingsrätter. Den är väldigt mastig, men så otroligt god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela lövbiffarna på hälften så att det blir totalt 8 bitar. Stek lövbiffen och krydda dem. Lägg dem sedan i en smord ugnsfast form. Häll sedan lite vatten i stekpannan och vispa så att det blir lite steksky.
- Finhacka skinkan och svampen och fräs detta i smör. Tillsätt tomatpurén och späd med lite grädde till en halvfast röra. Krydda med salt och peppar.
- Fräs smör och vetemjöl till såsen. Späd med gräddmjölken - lite i sänder, och tillsätt sedan stekskyn. Krydda såsen och dra den från värmen. Rör ner äggulan och osten.
- Lägg en kulle av röran på varje lövbiff. Häll över såsen och gratinera rätten i ugnen tills den fått vacker färg. Det tar ca 15 minuter.
- Serveras med kokt potatis och haricot verts eller en grönsallad.
Publicerat den
29 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar