Snabbt och lätt svänger man ihop en lyxig middag med lövbiff, som denna gratäng med - allt i samma form - bl.a. potatis, broccoli, purjolök och en chèvresås.
Instruktioner
- Strimla lövbiffen och bryn i en stekpanna med smör. Skiva purjolöken och fräs den tillsammans med köttet en stund på slutet. Salta och peppra.
- Förväll potatisen i saltat vatten i 3 minuter och låt rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela lövbiff, lök och förvällda broccolibuketter ovanpå.
- Sås:
Smula ner chèvreost i en kastrull och tillsätt kalvfond, grädde, vatten och brun redning. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Salta och peppra. Häll såsen i formen och strö över riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Servera med sallad till.
Publicerat den
3 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar