Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiffsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt och lätt svänger man ihop en lyxig middag med lövbiff, som denna gratäng med - allt i samma form - bl.a. potatis, broccoli, purjolök och en chèvresås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla lövbiffen och bryn i en stekpanna med smör. Skiva purjolöken och fräs den tillsammans med köttet en stund på slutet. Salta och peppra.
  2. Förväll potatisen i saltat vatten i 3 minuter och låt rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela lövbiff, lök och förvällda broccolibuketter ovanpå.
  3. Sås: Smula ner chèvreost i en kastrull och tillsätt kalvfond, grädde, vatten och brun redning. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Salta och peppra. Häll såsen i formen och strö över riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter. Servera med sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.