De krispiga sockerärterna passar perfekt i den här läckra woken som smaksätts på typiskt kinesiskt vis.
Instruktioner
- Skär lövbiffen i mindre bitar eller strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin, använd gärna handskar. Lägg köttet i en skål och blanda med vitlöks- och chilihacket.
- Skölj och ansa sockerärterna och dela dem på diagonalen. Skölj salladslökarna och skär dem i ca 3 cm långa bitar.
- Blanda soja, socker och sherry i en liten skål och rör om tills sockret har lösts upp.
- Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i sockerärter och salladslök och fräs några minuter under omrörning. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
- Fräs lövbiffen tills den fått fin färg runtom. Häll över sojablandningen och blanda ner grönsakerna. Värm under omrörning cirka tre minuter. Garnera med skivad chili och ev friterad vitlök. Servera woken med ris och färska tomater.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar