Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lågkolhydratsgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratäng utan potatis Från halv åtta hos mig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Koka upp vattnet med salt och koka rättikan i 5 minuter. Häll av vattnet.
  3. Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
  4. Blanda crème fraiche, philadelphiaost och grädde, tillsätt svartpeppar. Fördela gräddblandningen över och i mellan rättikan.
  5. Gratinera gratängen i 1-1 ½ timma. När den börjar få färg och kännas mjuk, ta ut ur ugnen och lägg på den rivna osten. Gratinera i ugnen några minuter till tills osten fått fin färg och konsistens.

Kommentarer (2)

  • evaullabritt 9 april 2012

    Hade varken lök eller vitlök hemma, så det blev nog något annat. Kryddade med ganska mycket örtkryddor i stället. Det blev riktigt bra. Ska följa originalreceptet en annan dag då jag är bättre rustad med ingredienser.

  • evaullabritt 9 april 2012

    Hade varken lök eller vitlök hemma, så det blev nog något annat. Kryddade med ganska mycket örtkryddor i stället. Det blev riktigt bra. Ska följa originalreceptet en annan dag då jag är bättre rustad med ingredienser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.