Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lågtempererad fläskkarre med pilsnerkokta rotfrukter & senapscremé.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Fläskkarré är en utav mina absoluta favoriter när det gäller kött, en väldigt tacksam del som alltid blir saftig och god. Den här gången helstekte jag köttet i ugnen på 100 grader i 12 timmar. Kött som tillagas på låg temperatur under lång tid blir väldigt mycket saftigare än en köttbit som steks på några minuter i stekpannan. Så har ni inte provat förut, gör det! Till köttet blev det rotfrukter kokta i öl & hönsbuljong, samt en kall senapscremé toppad med parmesan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet ur kylen och låt ligga framme minst 30 minuter.
  2. Salta och peppra köttet väl. Bryn det runt om i rapsolja och smör. Lägg köttet i en ugnsform. Slå vinäger och soja bredvid. Tillsätt även krossad rosépeppar, vitlök och timjan.
  3. In i ugnen på 100 grader. Ös köttet några gånger under tiden med vätskan runt om.
  4. Innan du skär upp köttet låt det vila i 20-30 minuter.
  5. Ölkokta rotfrukter: Ansa och skala grönsakerna. Skär i grova bitar. Koka upp lika delar vatten och öl och tillsätt hönsbuljong. Tillsätt potatisen först eftersom den tar längst tid att koka. Efter ca 8-10 minuter tillsätt morot och blomkål, vänta ytterligare några minuter med den gula löken. När de känns genomkokta dra kastrullen av värmen, tillsätt purjolöken och låt det stå och dra i några minuter.
  6. Här tycker jag att det är viktigt att göra riktigt grova bitar och absolut inte låta set stormkoka så det kokar sönder. Det ska vara tuggmotstånd i allt utom potatisen. Gör man den här rätten på hösten så kan man med fördel slänga med lite äppleklyftor i slutet.
  7. Senapscreamé Blanda samman alla ingredienser och låt ståoch& dra i kylen i minst 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.