- Serverar: 6 portioner
- Tid: 12 timmar
Skriv ut
Fläskkarré är en utav mina absoluta favoriter när det gäller kött, en väldigt tacksam del som alltid blir saftig och god.
Den här gången helstekte jag köttet i ugnen på 100 grader i 12 timmar. Kött som tillagas på låg temperatur under lång tid blir väldigt mycket saftigare än en köttbit som steks på några minuter i stekpannan. Så har ni inte provat förut, gör det!
Till köttet blev det rotfrukter kokta i öl & hönsbuljong, samt en kall senapscremé toppad med parmesan.
Instruktioner
- Ta fram köttet ur kylen och låt ligga framme minst 30 minuter.
- Salta och peppra köttet väl. Bryn det runt om i rapsolja och smör. Lägg köttet i en ugnsform.
Slå vinäger och soja bredvid. Tillsätt även krossad rosépeppar, vitlök och timjan.
- In i ugnen på 100 grader. Ös köttet några gånger under tiden med vätskan runt om.
- Innan du skär upp köttet låt det vila i 20-30 minuter.
- Ölkokta rotfrukter:
Ansa och skala grönsakerna. Skär i grova bitar.
Koka upp lika delar vatten och öl och tillsätt hönsbuljong. Tillsätt potatisen först eftersom den tar längst tid att koka. Efter ca 8-10 minuter tillsätt morot och blomkål, vänta ytterligare några minuter med den gula löken.
När de känns genomkokta dra kastrullen av värmen, tillsätt purjolöken och låt det stå och dra i några minuter.
- Här tycker jag att det är viktigt att göra riktigt grova bitar och absolut inte låta set stormkoka så det kokar sönder. Det ska vara tuggmotstånd i allt utom potatisen. Gör man den här rätten på hösten så kan man med fördel slänga med lite äppleklyftor i slutet.
- Senapscreamé
Blanda samman alla ingredienser och låt ståoch& dra i kylen i minst 1 timme.
Publicerat den
21 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar