Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långa semlor

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Anna Adéns grundrecept till semlor kan också bakas ut till längder som här, när man har många att bjuda! Visst är det härligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och ägg i en bunke eller assistent. Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 4 bitar och forma till långa längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt längderna svalna på galler.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta den skållade mandeln lätt 10-15 minuter i ugnen. Den skall bara få lite färg. Låt svalna och hacka den ganska grovt. Skär toppen av längderna och gröpa ur lite inkråm ur varje. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken, riv ner mandelmassan och arbeta till en slät midig massa. Vänd till sist ner mandeln.
  5. Lägg samman de långa semlorna: spritsa i fyllningen och spritsa grädden på så den täcker snittet och mandelfyllningen. Toppa med locket och pudra florsocker över.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • marialm 22 januari 2009

    verkar både gott och praktiskt. Måste prova

  • ohsally 24 januari 2009

    Stort tack för ett jättebra recept detta kommer jag använda många gånger..

  • pytte24 25 januari 2009

    Tack för ett bra recept! Har gjort detta ett par gånger, kanon när man är några stycken./ Pytte

  • osita 5 februari 2009

    Kommer att använda detta nästa år då det är min tur att fixa "el ROSCON de REYES" till trettondagen!!!! Och fylla den med mascarponekräm och garnera med grädde...................... Vad tror ni om det???

  • Aems 5 februari 2010

    Tack, härligt den formen gillar :)

  • anamaria86 5 januari 2011

    Osita jag tror det blir en bra ide :) Funderar också på att göra detta recept till roscon, min tur detta året. Kommer dock att fira det till helgen istället då det inte passar någon idag. Har du gjort det ? Hur blev det?

  • Bappi 1 mars 2011

    Suveränt vackra och gott blev det! Jag tillsatte lite saker :-) Tog bort kardemumman, tillsatte 2 teskedar bakpulver plus 1 kryddmått salt. Sedan så vill jag tillägga att man behöver mera mjölk när man blandar ihop fylllningen. Ni vet väl också om att man kan frysa ned hela semlor och sedan ta fram dem när man blir sugen igen! Vispad grädde går utmärkt att frysa! Toppengott och tack för denna idé/kram

  • Chinoise 15 februari 2013

    Superbra recept!! Gjorde en halv sats, en längd och åtta bullar, blev hur bra som helst! :) Tack!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.