Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långbakad smulpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Långkok har länge varit trendigt inom matlagning, men även efterrätter kan vinna på att gräddas långsamt. I den här pajen får knaprigt karamelliga smulor omsluta halvor av äpple som sakta gräddas tills de nästan faller sönder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mät upp mjöl, havregryn och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Arbeta in sockret. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.
  3. Skala äpplena, dela dem i halvor och kärna ur. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en inte alltför stor ugnsform. Fördela äppelhalvorna över degen och pudra över kanel. Strö över resten av smuldegen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 1½-2 timmar eller tills pajsmulorna börjat bli gyllenbruna. Låt svalna lite.
  5. Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.