- Serverar: 1 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Gott, saftigt, lagom segt bröd med knaprig yta och lång hållbarhet
Instruktioner
- Dag 1: Häll vattnet och mjölet i degmaskinen. Arbeta degen i 8-10 minuter. För hand något längre tid Smula ner jästen och arbeta ytterligare 2 minuter.
Tillsätt salt och honung och kör 2 minuter till
Olja in en stor passande degbunke med olivoljan och stjälp sedan i degen. Slut sedan bunken med plastfolie eller ett lock. Ställ sedan in den i kylskåpet 8-16 timmar
- Dag 2: Stjälp upp degen på mjölat bakbord och tvinna den till ett avlångt bröd. Greja inte för mycket. Lägg sedan brödet på bakpappersklädd plåt och jäs under bakduk ca: 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader
Öppna ugnen och spraya in lite vatten ställ sedan in brödet långt ner.
Stäng av ugnen efter 15 minuter och låt det gräddas på eftervärmen i ca 15 minuter till.
- Ta ut brödet och linda in det i en bakduk. Låt svalna.
Publicerat den
28 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett underbart recept.Brödet sköter ju sig själv..