Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långjäst sirapslimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En svensk klassiker i lite ny tappning. Bara att röra ihop på kvällen och baka på morgonen. Ingen knådning behövs! Smaksätt gärna degen med mald pomerans, kummin eller fänkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resterande mjölk, vetemjöl, rågsikt, sirap, tärnat smör och salt. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur 8-10 timmar.
  2. Skrapa ut degen på väl mjölad arbetsbänk och dela i två bitar. Vik ihop kanterna, gärna med en degskrapa, utan att tryck ut luften och för över degen till två smorda 1- litersformar. Strö över rågsikt och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skåra toppen på bröden med en vass kniv. Sätt formarna i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ca 40 minuter, till 96-98 graders innertemperatur. Låt bröden svalna något innan de tas ur formen och får kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.