- Serverar: 6 portioner
- Tid: 5 timmar 45 minuter
Skriv ut
Tar lång tid men blir otroligt gott och mört
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°C.
Skölj/skrubba citrusfrukterna.
Finriv skalet utan att få med det vita.
Pressa vitlöksklyftorna.
Hacka örterna.
Grovkrossa kanelstång och lagerblad.
Blanda detta med salt och svartpeppar.
Gnid in köttet med blandningen.
Lägg köttet trångt i en ugnsform med höga kanter. Häll i oljan, den ska täcka köttet till minst hälften, gärna mer.
Täck formen med ugnsfolie.
Tryck till så att det blir riktigt tätt.
Ta sedan ett lager till med folie.
Det är viktigt att det blir så tätt som möjligt.
- Ställ in i ugnen i ca 5 timmar.
Låt gärna köttet stå framme en stund innan folien tas bort.
Skär upp köttet i skivor och skeda över lite varm kryddig olja vid serveringen - se till att få med kryddningen.
- Servera med ris och en sallad.
Publicerat den
8 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar