Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långkokt lamm i olivolja

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 5 timmar 45 minuter
Skriv ut

Tar lång tid men blir otroligt gott och mört

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°C. Skölj/skrubba citrusfrukterna. Finriv skalet utan att få med det vita. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka örterna. Grovkrossa kanelstång och lagerblad. Blanda detta med salt och svartpeppar. Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet trångt i en ugnsform med höga kanter. Häll i oljan, den ska täcka köttet till minst hälften, gärna mer. Täck formen med ugnsfolie. Tryck till så att det blir riktigt tätt. Ta sedan ett lager till med folie. Det är viktigt att det blir så tätt som möjligt.
  2. Ställ in i ugnen i ca 5 timmar. Låt gärna köttet stå framme en stund innan folien tas bort. Skär upp köttet i skivor och skeda över lite varm kryddig olja vid serveringen - se till att få med kryddningen.
  3. Servera med ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.