Ett lite neutralare bröd. Min son "baka bröd utan massa frö"
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°.
Häll lite mjölk över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av mjölken, honung, havregryn, salt, rågsikt, vetemjöl fullkorn och det mesta av vetemjöl special.
- Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.
- Klä en långpanna, ca 30x40 med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan. Nagga med en gaffel.
Skär 24 rutor med en mjölad kniv.
- Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter övertäckt med bakduk.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 minuter
Låt det svalna övertäckt med bakduk på galler.
- Skär det i rutor när det svalnat.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gott bröd, alla i familjen tyckte om brödet! Tack för bra recept
Hur är det att frysa??? Tänkte ha dem på min sons 1 årskalas och vi kommer att vara ett antal personer och dessa såg lätta ut! Mvh Frida
Vart kanongott bröd.. kommer helt klart att bakas många ggr till
Hej! Nu äntligen har jag fått tid och ork att baka och det var både gott och enkelt. Ska baka det här brödet många gånger om. Fem poäng får du och ett stort tack för receptet! :)
Tack o lov jag hittade receptet igen på detta enkla goda bröd som kommer att bakas ofta!
Blev toppengod - tack för receptet!