Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd - neutralt

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Ett lite neutralare bröd. Min son "baka bröd utan massa frö"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite mjölk över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt resten av mjölken, honung, havregryn, salt, rågsikt, vetemjöl fullkorn och det mesta av vetemjöl special.
  4. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter.
  5. Klä en långpanna, ca 30x40 med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Nagga med en gaffel. Skär 24 rutor med en mjölad kniv.
  6. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter övertäckt med bakduk.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 minuter Låt det svalna övertäckt med bakduk på galler.
  8. Skär det i rutor när det svalnat.
  9. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • doris90 26 mars 2009

    Jätte gott bröd, alla i familjen tyckte om brödet! Tack för bra recept

  • fiddelia 23 maj 2009

    Hur är det att frysa??? Tänkte ha dem på min sons 1 årskalas och vi kommer att vara ett antal personer och dessa såg lätta ut! Mvh Frida

  • tjohansson 24 maj 2009

    Vart kanongott bröd.. kommer helt klart att bakas många ggr till

  • HelenaWihk09 25 juli 2009

    Hej! Nu äntligen har jag fått tid och ork att baka och det var både gott och enkelt. Ska baka det här brödet många gånger om. Fem poäng får du och ett stort tack för receptet! :)

  • Irene-59 9 februari 2010

    Tack o lov jag hittade receptet igen på detta enkla goda bröd som kommer att bakas ofta!

  • jullan73 13 september 2010

    Blev toppengod - tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.