Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lättlagat och nyttigt bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°.
  2. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö och mjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan och skär 5×4 rutor, låt jäsa ytterligare ca 30 min. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.