Långpannebröd med Havregryn

Smidigt, snabbt och enkelt sätt att baka bröd till många. Det här brödet uppskattas av mina tonårsdöttrar... Det ska vara nyttigt.

Långpannebröd med Havregryn
Källa: Ica
Uppladdad av: Kikki-Dina
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl linfrön
2 tsk salt
7 dl vatten eller mjölk
2 msk olja
50 g färsk jäst
Ca 8 dl vetemjöl
5 dl fiberberikade havregryn

Betyg (4 röster)
Antal personer
16-20 st
Visningar:
10760
Sparat:
284

Gör så här

Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen.
Smula ner jästen, rör om tills jästen är löst. Tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper plåt 30x40 cm eller smörj den med matfett.
Knåda degen lätt i bunken och stjälp upp den på plåten. Strö på lite mjöl och tryck ut degen jämt över hela plåten. Skåra till 16 rutor och nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö på havregryn och tryck lätt till så att de fastnar. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk. Bryt dem i rutor.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
av Knarran
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.