Instruktioner
Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen.
Smula ner jästen, rör om tills jästen är löst. Tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper plåt 30x40 cm eller smörj den med matfett.
Knåda degen lätt i bunken och stjälp upp den på plåten. Strö på lite mjöl och tryck ut degen jämt över hela plåten. Skåra till 16 rutor och nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö på havregryn och tryck lätt till så att de fastnar. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk. Bryt dem i rutor.
Gott och enkelt bröd som blev luftigt och fint! Jag tillsatte även lite malda brödkryddor för att få mer smak.
Så gott och så saftigt. Helt klart ett favoritbröd, som kommer att bakas många fler ggr. Enkelt att baka, och så otroligt gott o nyttigt. Tack för ett superbra recept// tina En stark 5:a
Supersmarriga lunchmackor! Enkelt och nyttigt precis som man vill ha det! Detta receptet = stor vardagsfavorit framöver :)
jätte gott bröd!!!
Gott bröd. Får bli en fyra från oss