Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd med linfrö

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott och nyttigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är ungefär fingervarm. Häll mjölken - lite i taget - över jästen och rör om tills jästen har lösts upp.
  2. Blanda i alla andra ingredienser, och arbeta degen ett par minuter i maskin eller för hand tills du har en jämn, blank deg. Den kommer att vara ganska kladdig men bör släppa från fingrarna och bunken.
  3. Låt jäsa ca 45 minuter. Häll sedan ut degen i en långpanna eller lagom stor ugnsform (jag tog en lite mindre form eftersom jag ville ha ett högre bröd), och jäs i 30 minuter till.
  4. Grädda i 200°C i ca 20 minuter, tills brödet är ordentligt genomgräddat.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monicadanell 21 juli 2008

    nu har jag bakat ditt bröd jag kan bara säga super gott kommer att baka det många gånger

  • s-80 17 januari 2010

    Ett mycket gott och lätt bakat bröd som hela familjen gillade.

  • quinn 5 februari 2011

    Åh...gött...;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.