Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannefranska

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gott frukostbröd som håller dig mätt länge!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jäst i en bunke. Smält margarinet och häll på mjölken eller vattnet. Används olja blandas den direkt med vätskan. Värm degspadet till 37grader C.
  2. Lös upp jästen i lite av degspadet och häll sedan på resten av degspadet. Tillsätt salt, socker, vetekli och mjöl. Arbeta degen kraftigt. Den bör vara ganska lös.
  3. Häll degen i en välsmord långpanna, ca 30x40 cm. Platta ut degen med mjölad hand. Markera små rutor med en mjölad kniv. Nagga degen. Täck den med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. (Jag lät den jäsa nästan en timme eftersom jag inte tyckte att 30 min räckte.)
  4. Pensla med mjölk eller ägg och strö över rikligt med vallmofrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 225graders värme ca 15 min. Stjälp försiktigt upp brödet ur formen.

Kommentarer (7)

  • Gunila 15 februari 2008

    god

  • Gunila 15 februari 2008

    god

  • mammamus 22 april 2008

    Tack för receptet jag la i 2 dl grahamsmjöl blev jätte gott det med!!! gillar recept som är lätta! detta kommer bakas ofta

  • mottez 25 november 2008

    Riktigt gott och väldigt enkelt, första brödet jag har bakat, bort sett från när man jag blev tvingad i hemkunskapen, ca 12 år sedan =)

  • liem 29 mars 2009

    Jättegott, det här kommer jag att baka fler gånger. Byte ut vetekli till havrekli och det funkade med

  • essim 24 maj 2009

    Bra recept, gott bröd. Jag bytte ut 2 dl vetemjöl mot lika mycket grynblandning 4 sädesslag och så tillsatte jag 1 msk kummin.

  • sussino 23 mars 2011

    Ååå, vad smaskigt! Lätt. Gott. Barnvänligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.