Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannekaka 2 i 1

(1 kommentar)  
Skriv ut

Blandade ihop ett nytt och lätt recept till kakor i går, de blev jättegoda. Jag kommer att fortsätta att göra dessa, men testa en lite mindre långpanna nästa gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader i 20-30 minuter, beroende på långpannans storlek och ugnen. Min långpanna var stor (35 gånger 49), därför blir kakorna också lite tunnare.
  2. Börja med att smälta smöret till kokossmeten (får ej kokas). Blanda ihop alla torra ingredienserna, häll på smöret och blanda väl, ställ detta åt sidan.
  3. Smält smöret till smet 1 och häll på kokande vatten. Vispa äggen, helst med elvisp och häll i aromen. Blanda alla torra ingredienserna, häll detta och smörblandningen i äggsmeten lite åt gången och rör om väl.
  4. Smet 2 gör du som smet 1 men byter ut aromen och tillsätter även kakaon.
  5. Smöra och strö kokosen i långpannan. Ringla nu ut smet 1 i långpannan (bred ej ut den), det som inte täcker långpannan ringlar du ut med smet 2 (på detta sätt ser kakan lite tigrerad ut). Ta nu och strö över kokossmeten, det går lättast att göra det med handen.
  6. Låt kallna och skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SES70 3 oktober 2011

    Älskar kokos!!! Supergod kaka =9

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.