Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannekaka med hallon och smulor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En lättbakad och somrig kaka, där hallonen kan bytas ut mot andra bär. Perfekt bjudkaka när det blir många gäster på festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Nyp ihop alla ingredienserna till smulorna med fingrarna till en smulig massa. Ställ det åt sidan.
  3. Vispa socker och smör smidigt med en elvisp. Fortsätt vispa och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjölet. Vänd ner det och mjölken i smeten.
  4. Täck en liten långpanna ca 20x30 cm med bakplåtspapper och fördela smeten i formen. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut kakan och strö över smuldegen. Grädda kakan ytterligare 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.