Långpannekakor kan jag aldrig få nog av. Här är en med sirap och pomeransskal.
Instruktioner
- Rör äggulor och socker ljust och pösigt. Blanda ner ingefära och nejlikor. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten.
- Koka upp pomeransskalen i lite vatten. Skär bort allt det vita. Skär skalen i små tärningar och tillsätt dem till smeten.
- Värm sirapen något och häll den i smeten. Sirapen värmer man lättast genom att ställa ner måttet en stund i hett vatten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem.
- Häll smeten i en långpanna kladd med bakplåtspapper.
- Skålla och skala mandeln. Strimla den och strö den över.
- Grädda kakan i ugn vid 175° i ca 45 min eller tills den fått fin färg och verkar genomgräddad.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar