Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Långpannebröd med solroskärnor, grahamsmjöl och vetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och smör till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
  3. Tillsätt honung, salt, solroskärnor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  4. Lägg över degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Jämna till. Skär rutor med mjölad kniv.
  5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med mjölk och strö på solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna och bryt i rutor.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Davidio 30 januari 2010

    lite fel ordning i receptet skulle jag gissa på. Skära rutor i degen innan man lagt den i långpannan verkar lite märkligt.

  • bagarmaggan 30 januari 2010

    Inte konstigt alls! man skär först. Jäser ihop men inte helt därför lätt bryta loss i bitar sen när brödet är gräddat

  • bagarmaggan 30 januari 2010

    Degen läggs i långpannan sen skär man med mjölad kniv. Allt i sin ordning enl receptet.

  • Davidio 31 januari 2010

    bakade detta idag och det är supergott, rekommenderas varmt jag la till 1dl linfrön i degen plus att jag hade lite och toppade med också

  • fiaflickan 2 februari 2010

    Jättegott!!Detta kommer jag att baka fler gånger!!Tack för receptet!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.