Långpannebröd med solroskärnor, grahamsmjöl och vetemjöl.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och smör till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
- Tillsätt honung, salt, solroskärnor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Lägg över degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Jämna till.
Skär rutor med mjölad kniv.
- Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och bryt i rutor.
- Lycka till!
Publicerat den
27 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
lite fel ordning i receptet skulle jag gissa på. Skära rutor i degen innan man lagt den i långpannan verkar lite märkligt.
Inte konstigt alls! man skär först. Jäser ihop men inte helt därför lätt bryta loss i bitar sen när brödet är gräddat
Degen läggs i långpannan sen skär man med mjölad kniv. Allt i sin ordning enl receptet.
bakade detta idag och det är supergott, rekommenderas varmt jag la till 1dl linfrön i degen plus att jag hade lite och toppade med också
Jättegott!!Detta kommer jag att baka fler gånger!!Tack för receptet!!