Saftig kaka med chokladkräm och tryffeltäcke överstrött med kokos. Räkna med strykande åtgång. Men blir det några över kan de frysas in.
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda mandel, kokosflingor, mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen växelvis med det avsvalnade smöret i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 gånger 35 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
- Chokladkräm: vispa kokosmjölken slät. Mät upp 2½ dl och häll i en tjockbottnad kastrull. Rör ner salt, socker , potatismjöl, kakao och äggulor. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar. Den får inte koka. Smaksätt med vanilj. Låt svalna. Bred krämen på kakan och låt stelna i kylen.
- Garnering: smält chokladen och rör i smöret. Bred ut eller spritsa chokladen över. Strö över kokos. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar