Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannerutor med chokladkräm

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med chokladkräm och tryffeltäcke överstrött med kokos. Räkna med strykande åtgång. Men blir det några över kan de frysas in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda mandel, kokosflingor, mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen växelvis med det avsvalnade smöret i äggsmeten.
  2. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 gånger 35 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
  3. Chokladkräm: vispa kokosmjölken slät. Mät upp 2½ dl och häll i en tjockbottnad kastrull. Rör ner salt, socker , potatismjöl, kakao och äggulor. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar. Den får inte koka. Smaksätt med vanilj. Låt svalna. Bred krämen på kakan och låt stelna i kylen.
  4. Garnering: smält chokladen och rör i smöret. Bred ut eller spritsa chokladen över. Strö över kokos. Låt stelna och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.