Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långsam pizzadeg

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Den ska jäsa i kylen i 5 timmar - men det är det värt ! Mycket bra pizzadeg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och olja. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet. Häll i mjölet, knåda eller låt demaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
  2. Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke. Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar à ca 200 g. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • flabban 27 april 2008

    Låter som en bra pizzadeg, ska prova den till kommande helg. Hoppas bara den räcker till mer än 2-3 personer, för vi är 4 st.

  • Bakamkt 11 februari 2009

    Blir den absolut bästa degen att lyckas med pizzan!!!

  • PethraD 14 november 2009

    Absolut den bästa pizzadeg jag gjort!

  • gitarren 26 februari 2010

    Bästa pizzadegen jag någonsin gjort. Tack för receptet!

  • 7201 23 juli 2010

    DETTA SKA JAG ABSOLUT TESTA !!!! ÄLSKAR PIZZA MEN HAR INGEN RIKTIGT KANONDEG... BARA EN VANLIG.....ÅTERKOMMER DÅ JAG TESTAT DENNA DEG. TACK !

  • micksinggood 8 augusti 2010

    Sicket superrecept! Bästa någonsin ju...:-)

  • janstorm 18 september 2010

    Klart bästa pizza degen!!!!

  • 7201 1 oktober 2010

    Nu har jag testat denna deg....VÄRLDENS BÄSTA DEG !!!! Tack så mycket !!!!! Kommer att bara göra dnna deg i fortsättningen........ R*E*K*O*M*E*N*D*E*R*A*S

  • mariel77 25 mars 2011

    Ska det inte vara 1 tesked salt istället för matsked?

  • gitarren 17 november 2011

    Bästa pizzadegen!

  • fridi 20 mars 2012

    Perfekt recept för tunn botten. Mycket bra :)

  • emaxen 31 maj 2012

    Absolut den bästa pizzadegen :):) Tror att man kan som pizzabagaren slänga upp denna deg i luften men inte vågat, den är så pass hållbar när man kavlar ut den att den håller formen. Bakat pizzan på min pizzasten i grillen, bättre kan det inte bli. TACK för världens bästa recept, kommer att rekomendera denna till alla som vill ha recept på pizzadeg. Trevlig sommar önskar jag dig, kramizar från emaxen :)

  • kajin20 25 januari 2013

    Helt klart bästa degen sprider den till många av mina kompisar och använder den i stort sett jämt när jag gör hemmagjord pizza!! Tips på en lite söt, vegetarisk pizza: Rödlök Cashew eller jordnötter Torkad aprikos och fetaost!! Mycket gott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.