Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Labskovs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En dansk variant på vår svenska lapskojs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten.
  2. Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan. Salta, peppra och lägg lagerblad mellan lagren.
  3. Slå kokande buljong över och skaka om grytan lite lätt så att buljongen kommer till överallt. Möjligtvis kan det behövas lite mer vätska, då är det bara att späda med mer kokande buljong.
  4. Låt småputtra tills köttet är mört, c:a en timme. Känn på köttet så att det är mört.
  5. Servera med inlagda rödbetor, en god sallad och ett friskt öl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.