Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker bruschetta

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Italiensk förätt eller nattmacka. Recepet är ungefär för en person som lättare nattmacka, eller för två personer som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tärna tomaterna i lagom små tärningar. Blanda tärningarna med lagom mycket hackad basilika i en liten skål. Häll på lite olivolja och strö flingsalt och mal svartpeppar över tills det smakar rätt. Låt marinaden dra ett tag om möjligt.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Blanda pressad vitlök med olivolja i en liten skål och pensla över brödet så den drar åt sig läckerheterna (spara lite till serveringen). Se till att varje del av brödet får del av oljan.
  4. Lägg brödet högt upp i ugnen och rosta den lätt i ett par minuter.
  5. Ta ut skivorna och lägg på så mycket tomatblandning som får plats. Lägg på lite strimlad mozarellaost.
  6. In i ugnen igen och rosta ett tag till (inte för mycket, men nog mycket för att tomaterna ska bli varma).
  7. Lägg upp lite ruccolasallad lite vackert på botten på en fin tallrik, ta ut läckerbitarna från ugnen och lägg dem på tallriken. Skeda över resten av vitlök/oljeblandningen och garnera med lite basilikablad och nymal svartpeppar. Ett glas rött smakar underbart till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.