En annorlunda och supergod cheesecake, där botten består av havregryn och havremjöl.
Servera cheesecaken kylskåpskall, då är den lättare att skära.
Glutenfri
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
- Blanda alla ingredienser till en deg, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten, 22-24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Fyllning:
Blanda alla ingredienser utom hallon och choklad till en jämn smet. Häll smeten i formen och toppa med hallon och choklad.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme i 30 minuter. Låt kakan svalna, ställ den sedan i kylen och låt den bli kall innan du skär upp den.
Publicerat den
9 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar