- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Kombinationen rökt lax och pasta är väldigt gott tycker jag. Godast blir det med kallrökt lax.
Instruktioner
- Koka pastan al dente medan du lagar resten. Lägg sockerärterna i pastavattnet de sista 2-3 min. Spara lite av pastavattnet.
- Skär eller bryt laxen i bitar. Fräs löken glansig i lite olja, tillsätt sedan laxen och värm försiktigt. Pressa över citronen och häll eventuellt på vitt vin om du har. Peppra. Det ska vara mycket peppar tycker jag! Låt puttra ihop i 2-3 min. Rör i grädde och dill och låt puttra 1 min till.
- Häll ned den avrunna pastan i såsen och blanda runt. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet för en tunnare sås.
- Peppra gärna lite till, garnera gärna med dill och servera genast!
Publicerat den
5 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar