Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker paj med avokado, äpple och kräftfyllning

 
Skriv ut

Gör en härlig paj med ytterligare ingredienser som philadelphiaost, riven pepparrot, crème fraiche och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det här behövs till en avlång paj, ca 10 x 34 cm.
  2. Pajdeg: Lägg mjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smujlig massa. Häll i vattnet och kör tills det bildas en boll. Tryck ut degen i pajformen och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajskalet och grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter. Låt svalna.
  3. Fyllning: Vispa crème fraiche, ost, pepparrot och dill i en bunke. Kärna ur och tärna äpplet och blanda med crème fraiche- och ostblandningen. Tillsätt citronsaft och nästan alla avrunna kräftstjärtar, spara några till garnering. Salta och peppra.
  4. Ta bort kärnan, gröp ur avokadon och skär fruktköttet i tärningar och vänd ner i crème fraiche- och ostblandningen. Bred ut blandningen i pajskalet. Vid servering garnera med kräftstjärtar, avokado- och citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.