Gör en härlig paj med ytterligare ingredienser som philadelphiaost, riven pepparrot, crème fraiche och dill.
Instruktioner
- Det här behövs till en avlång paj, ca 10 x 34 cm.
- Pajdeg:
Lägg mjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smujlig massa. Häll i vattnet och kör tills det bildas en boll. Tryck ut degen i pajformen och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajskalet och grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Vispa crème fraiche, ost, pepparrot och dill i en bunke. Kärna ur och tärna äpplet och blanda med crème fraiche- och ostblandningen. Tillsätt citronsaft och nästan alla avrunna kräftstjärtar, spara några till garnering. Salta och peppra.
- Ta bort kärnan, gröp ur avokadon och skär fruktköttet i tärningar och vänd ner i crème fraiche- och ostblandningen. Bred ut blandningen i pajskalet. Vid servering garnera med kräftstjärtar, avokado- och citronskivor.
Publicerat den
22 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar