Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker pinjenötkola

 
  • Serverar: 65 portioner
Skriv ut

Sega godbitar med rostade pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten utom nötterna i en kastrull. Värm upp under omrörning, låt smeten koka i ca 25 minuter. Smörj ett bakplåtspapper och forma det till en låda, ca 20x20 cm. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör om eller vicka på pannan med jämna mellanrum så att nötterna rostas jämnt gyllenbruna. Kontrollera med termometer om smeten är färdig, den ska vara 123-124 grader. Eller gör ett kolaprov (doppa en tesked i kolasmeten. Ställ skeden i ett glas kallt vatten. Om den kalla smeten går att rulla till en kula är smeten klar). Dra kastrullen från värmen och rör ner nötterna. Häll ut smeten i formen. Ställ kallt att stelna. Skär upp den kalla och stelnade kolan i mindre bitar. Vira gärna in bitarna i smörpapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.