Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker Räkpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mättande räkpaj med curry, ägg och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, kallt margarin och ost till en smulig massa. Använd gärna en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg. Låt degen vila kallt i 30 min.
  2. Klä sedan en pajform, gärna med löstagbar kant, med degen. Tryck en remsa aluminiumfolie mot degens innerkant. Pricka degbottnen med en gaffel och förgrädda i 200 grader på nedersta falsen i 10 min.
  3. Skala och hacka äggen. Skala räkorna och ställ dem kallt. Fräs curryn i smöret någon minut. Blanda ner ägghacket och späd med grädden under omrörning. Låt puttra några minuter under omrörning tills det börjar tjockna.
  4. Hacka persiljan och rör ner den och smaka av med salt och peppar. Blanda sist ner räkorna.
  5. Häll smeten i pajskalet. Strö på osten och grädda i 200 grader 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.