En perfekt avslutning på en god måltid. Allt smakar läckert av choklad- den krämiga fyllningen, den frasiga pannkakan och såsen.
Instruktioner
- Vispa ihop mjölk, mjöl, kakao, olja, socker, äggvitor och ägg i en skål. Täck över smeten med plastfolie och kyl 1 timme.
- Smörj en stekpanna som är 20 cm i diameter med olja. Sätt pannan på medelvärme och låt det bli varmt. Häll ½ dl smet i stekpannan och vrid pannan så att botten täcks av smeten.
Grädda i 1 minut och vänd sedan crépen och grädda även den andra sidan 1 minut.
- Lägg crépen på en bit smörpapper och grädda resten av smeten på samma sätt.
Smörj pannan med olja före varje crépe. Lägg smörpapper mellan de färdiga crépen.
- Lägg upp sex crépes på sex tallrikar och portionera ut yoghurtglass på ena halvan av var och en av crépen. Vik den andra halvan över glassen och rulla ihop. Lägg skarven underst. Ringla över chokladsås och servera genast.
- Tips!
Lägg ett smörpapper mellan varje crépe så de inte klistrar ihop när du staplar dem. Täck med plastfolie och förvara i kylen upp till ett dygn innan du serverar dem.
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar