Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra laxsnacks

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

De här delikata munsbitarna tar bara ett ögonblick att laga och är perfekta att servera före middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka 2 msk dill fint och ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop ägg och filmjölk. Häll äggblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop till en tjock smet. Blanda ner salladslök, vitpeppar och den finhackade dillen. Ställ åt sidan i 15 minuter.
  3. Spreja en teflonstekpanna med olja och hetta upp på medelvärme. Grädda små pannkakor av ca 1 msk smet som är ca 3 cm i diameter. Grädda 2-3 minuter tills pannkakan är fast och vänd försiktigt. Grädda andra sidan cirka 2 minuter tills genomstekt och gyllene. Lägg upp på ett fat och håll dem varma under tiden som resten gräddas. Det bör bli 16 st.
  4. Lägg en klick gräddfil på varje pannkaka och toppa med rökt lax. Garnera med dillkvistar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.