De här delikata munsbitarna tar bara ett ögonblick att laga och är perfekta att servera före middagen.
Instruktioner
- Hacka 2 msk dill fint och ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop ägg och filmjölk. Häll äggblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop till en tjock smet. Blanda ner salladslök, vitpeppar och den finhackade dillen. Ställ åt sidan i 15 minuter.
- Spreja en teflonstekpanna med olja och hetta upp på medelvärme. Grädda små pannkakor av ca 1 msk smet som är ca 3 cm i diameter. Grädda 2-3 minuter tills pannkakan är fast och vänd försiktigt. Grädda andra sidan cirka 2 minuter tills genomstekt och gyllene. Lägg upp på ett fat och håll dem varma under tiden som resten gräddas. Det bör bli 16 st.
- Lägg en klick gräddfil på varje pannkaka och toppa med rökt lax. Garnera med dillkvistar och servera.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar