- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Härligt goda och mättande är de här potatisbullarna med skinka, kryddgrönt och ost i smeten. Potatisbullar går snabbt att laga till om du har en rest av kokt potatis.
Instruktioner
- Riv den kokta potatisen på rivjärnets grövsta sida. Tärna skinkan fint och hacka persilja och gräslök. Blanda potatis, skinka och kryddgrönt i en bunke. Tillsätt riven ost, ägg och matfett och arbeta till en jämn smet. Smaka av med salt.
- Forma jämna bullar och platta till dem något. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek bullarna på båda sidor på medelstark värme.
- Servera med rårivna morötter, stekt bacon eller fläsk och lingonsylt för den som så önskar. De är också goda separat med en härlig råkostsallad.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Onyttigt gott!