Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckra potatisscones

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassiska scones piffas upp med mosad potatis. Dessa scones smakar allra bäst nygräddade med en klick smör och marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Klicka ner det rumsvarma smöret och tillsätt den mosade potatisen. Blanda det till en grynig massa. Blanda ner mjölken.
  3. Forma degen till 6 platta, runda kakor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa sconesen med vallmofrön eller annan valfri topping. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Servera dem direkt gärna med en klick smör och marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.