- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En av dom absolut godaste jordgubbstårtorna jag ätit. Lätt att göra men ser riktigt proffsig ut. Serveras alltid när jag fyller år.
Instruktioner
- Riv apelsinskalet i så långa strimlor som möjligt. Lägg åt sidan. Pressa därefter saften ur apelsinen och ös den över bottnarna. Låt stå och dra.
- Smält chokladen i en djup tallrik eller liten kastrull över vattenbad. Låt den svalna lite men låt inte chokladen stelna.
- Vispa grädden i en skål och vispa gulor och socker i en annan skål. Vänd ner grädden i ägg och socker skålen.
Rör till sist ner den smälta chokladen.
- Lägg ihop tårtan med chokladmousse som fyllning och spritsat runtom. Lägg jordgubbar över hela tårtan. Det är även fint med några mynta eller citronmelissblad.
- Lägg gelén i en kastrull och smält på svag värme. Vispa den slät. Lägg i strimlorna från apelsinskalet och koka upp snabbt. Ta up strimlorna och låt dem rinna av.
- Glasera jordgubbarna med lite av gelén och lägg (strö) apelsinskalen över.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar