Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckraste jordgubbstårtan

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En av dom absolut godaste jordgubbstårtorna jag ätit. Lätt att göra men ser riktigt proffsig ut. Serveras alltid när jag fyller år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv apelsinskalet i så långa strimlor som möjligt. Lägg åt sidan. Pressa därefter saften ur apelsinen och ös den över bottnarna. Låt stå och dra.
  2. Smält chokladen i en djup tallrik eller liten kastrull över vattenbad. Låt den svalna lite men låt inte chokladen stelna.
  3. Vispa grädden i en skål och vispa gulor och socker i en annan skål. Vänd ner grädden i ägg och socker skålen. Rör till sist ner den smälta chokladen.
  4. Lägg ihop tårtan med chokladmousse som fyllning och spritsat runtom. Lägg jordgubbar över hela tårtan. Det är även fint med några mynta eller citronmelissblad.
  5. Lägg gelén i en kastrull och smält på svag värme. Vispa den slät. Lägg i strimlorna från apelsinskalet och koka upp snabbt. Ta up strimlorna och låt dem rinna av.
  6. Glasera jordgubbarna med lite av gelén och lägg (strö) apelsinskalen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.