Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läskande fruktbål

(1 kommentar)  
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Den här fruktbålen är inte bara läskande och god, utan också verkligt vacker med alla sina sommarfrukter. Varför inte bjuda på den som läskande mellanmål eller före kvällens grillfest? Bålen kan göras både med och utan alkohol.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se först till att du har tillräckligt med is i frysen - isen ska alltid tillsättas sist.
  2. Skölj och ansa de bär och den frukt du valt. Det kan vara jordgubbar eller hallon, melon av olika slag, färsk ananas, päron eller druvor, körsbär eller bigarråer, apelsin eller citron ...
  3. Kyl alla ingredienserna till bålen, gärna också skålen eller glasen du tänker servera den ur. Blanda alla ingredienserna utom de kolsyrade dryckerna och isen. Låt gärna bålen stå och dra en stund med frukt och bär.
  4. Tillsätt is och kolsyrade drycker och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 20 april 2008

    Vi drack den alkoholfria varianten igår, tyckte den var ok. Tror att den med alkohol hade varit godare. Får prova den nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.