Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt chokladmarängtårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Underbar tårta... efterrätt kanske

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Klä en långpanna med smort smör eller bakpapper. Långpannan ska vara ca: 30 x 40 cm, det är den som hör till ugnen.
  2. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det omväxlande med mjölken.
  3. Bred ut smeten i långpannan med en liten stekspade. Det blir ett tunt lager.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner socker, vanillinsocker och hälften av mandelspånen. Bred marängsmeten över kaksmeten. Strö på resten av mandelspånen. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 20 minuter tills marängen är torr och har fått lite färg. Låt kakan svalna (kallna).
  5. När tårtan ska serveras - dela bottnen mitt itu. Vispa grädden tjock och bred den på ena delen. Lägg den andra delen över och servera.
  6. Bottnarna kan göras ett par dagar i förväg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cattis74 9 februari 2009

    Super god tårta ALLA tyckte om den..:) Tack för receptet Jag snodde..:) Ska ha kalas igen eftersom vi flytta mitt upp i alltihopa så blir den en gång till.

  • cattis74 17 mars 2009

    Så har vi bakat den igen.. Den här gången med polkagrisgrädde emellan. Blev kanon god!! Får göras när du kommit upp hit..:) Kram.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.