Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt och god korvstroganoff

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och god vardagsrätt som går fort att laga. Uppskattat av alla, stora som små. Vill man ha lite hetta kan man pudra över kajennpeppar, men annars är denna bra precis som den är! Serveras gärna med rivna morötter och gröna ärtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla falukorven fint och likaså med löken. Stek korven på högsta värme i olivolja, tills den fått fin färg i ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt den bli färdigstekt.
  2. Sänk värmen och pudra över mjöl. Rör om noga. Tillsätt vatten, buljong och tomatpuré. Låt småkoka i 5-10 minuter.
  3. Under tiden kokas ris/pasta att ha till. När det är dags för servering höj värmen lite och rör ner crème fraichen. Låt det bara börja bubbla och dra av värmen. Rör om noga och tillsätt peppar och persilja. Servera tillsammans med ris/pasta och en stor sallad. Perfekt med findus gröna ärtor till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • puntella 10 juni 2009

    Med lite tur säljer de fortfarande falukorv pa Ikea ;) Men men det far nog vänta ett par manader :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.