Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta smultronbakelser

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bakelser med smak av sommarens smultron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare.
  2. Rör matfettet smidigt. Tillsätt mandelmasserivet och äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan vare ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten.
  3. Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Fördela smeten i pannan.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 10-12 minuter. Själp upp kakan. Låt den kallna.
  5. Gör fyllningen: Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull.
  6. Låt krämen sjuda under kraftig vispning tills den är tjock och pösig. Låt den kallna. Smaksätt med vaniljsocker och smultronarom. Vispa grädden tjock. Vänd ner grädden i krämen och färgsatt med röd hushållsfärg.
  7. Ta med ett kakmått ut 16-24 rundlar ur kakan. Lägg samman 2 rundlar med fyllning mellan, gärna lite tjockt och fluffigt så att bakelsen blir hög.
  8. Gör glasyren: Rör ihop florsocker, vatten, arom och hushållsfärg till en inte för tjock glasyr. Fördela glasyren över bakelserna. Garnera med silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.