Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättare knäck

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

En smalare variant av julknäcken

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ knäckformar på ett fat. Blanda vaniljvisp 12%, sirap och socker i en vid gryta. Använd hushållstermometer.
  2. Koka kraftigt tills termometern visar ca 120 grader.. Eller prova det så kallade "kulprovet" Det kan ta längre tid för smeten att får rätt konsistens om grytan är liten.
  3. Tillsätt mandeln och fyll formarna med hjälp av två teskedar. Förvara knäcken svalt och tänk på att inte stapla dem på varandra. Lägg smörpapper mellan varje lager, annars klibbar de ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.