Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad havtornskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Snabbakad och god kaka med vitaminrika havtorn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
  2. Rör smör och socker vitt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner det och blanda väl. Häll smeten i formen och fördela havtornen ovanpå. Toppa med pärlsocker.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter., känn gärna med en sticka att den är färdig. Låt kakan svalna på ett galler.
  4. Servera gärna kakan med en klick vaniljyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.