Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad saftig bärkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Så god!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Blanda samman mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det så att du får en grynig massa.
  3. Tillsätt gräddmjölken och rör snabbt ihop allt till en smet. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Fördela bären över smeten.
  4. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Tips! Bjud gärna bärkakan som dessert tillsammans med vaniljglass. Plocka alltid fram alla ingredienserna till kakan innan du börjar göra smeten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maxxa 14 augusti 2011

    Denna kaka var jättegod. Gjorde med äpplebitar med kanel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.