Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakade bullar

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Du slipper knåda degen, använd bara två teskedar och klicka i aluminiumformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält smör och häll sedan i mjölk, skall vara 37°. Häll detta i degbunken. Tillsätt ägg, socker, salt, mjöl. Klicka ner degen i aluminiumformar.
  2. Fyllning: Blanda vaniljsås och mjölk eller om du istället väljer det andra alternativet, så rör du ihop socker, smör och kardemumma.
  3. Häll i fyllningen i en sprits. Det går även bra om du gör en pappersstrut av bakplåtspapper.
  4. Tryck ner lite fyllning i varje bulle. Låt bullarna jäsa dubbel storlek, cirka 30-45 minuter.
  5. Pensla med ägg och häll på pärlsocker.
  6. Ugnsvärme: 225°, cirka 8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • husmusen88 9 december 2011

    Undrar bara om degen ska vara fast som en vanlig bulldeg, eller ska de vara mer som en smet?

  • CarinaB73 9 december 2011

    Den är klickbar om du förstår vad jag menar för jag tar två teskedar och klickar det i formarna. Sen när de har jäst är de inte kletiga och det är då lätt att spritsa i smörkrämen eller om nu väljer att ha vaniljkräm. Jag gjorde 30 st av vardera. Bullarna blir så himla goda!!!

  • husmusen88 10 december 2011

    Okej, tack så mycket! Ska göra dessa med vanilj nu och så tänkte jag prova ha lite saffran i smeten närmare jul :)

  • lillahallonet 4 januari 2012

    Hur mycket smet ska det vara i varje form? Tänkte göra dessa, verkade goa :)

  • CarinaB73 4 januari 2012

    Fyll halva aluminiumformen så blir det jätte bra.

  • husmusen88 3 juni 2012

    Goda bullar, går bra att frysa oxå! Gott!

  • CarinaB73 3 juni 2012

    Härligt att du tyckte dom smakade bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.