- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Bakades i SVT program i go´kväll.
Instruktioner
- Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.
- Tilsätt linfrö, solrosfrö, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
- Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumafröna i botten på formarna.
- Fördela degen i formarna. Strö över pumpafrön och platta till.
Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.
- Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.
- OBS!! Bröden sätts in i kall ugn
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Inget knådande och endast en jäsning eftersom de sätts in i kall ugn. Perfekt!
Lättbakat, gott bröd! :För att inte tala om hur bra magen mår! :)
Vad för typ av yoghurt använde ni? Hur många % fett? Är yoghurten lös eller tjock i konsistensen? Bor i Kanada och här köper man inte yoghurt på samma vis som hemma...
Ska det vara hela eller krossade linfrön?
Jag använder krossade linfrö tycker bäst om det men det går nog med hela också.
Verkligen ett gott bröd!! Smidigt med bara en jäsning.