Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakat grytbröd

 
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och mjölk och lös upp jästen i det. Tillsätt saltet blandat med grahamsmjöl, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Knåda den något kladdiga degen i några minuter.
  2. 2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
  3. 3. Knåda ihop degen till en boll och rulla den ordentligt i mjöl. Låt degen jäsa inlindad i en mjölad bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt samtidigt in en tom gjutjärnsgryta utan lock, ca 4 liter, i den varma ugnen.
  4. 4. Ta ut grytan och strö lite mjöl i bottnen och lägg den mjölade degen i den heta grytan och lägg på locket. Utan mjöl fastnar brödet.
  5. 5. Grädda brödet längst ner i ugnen i 20–25 min. Ta därefter av locket och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda brödet i ytterligare 15–20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.