Enklare tårta finns knappast och gott är det
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Koka gräddmjölk med margarin och häll över ägg- och sockerröran. Rör sedan i mjölet väl blandat med bakpulvret.
Grädda i 200 grader 30-40 minuter i en smord och bröad ganska stor rund form med löstagbar kant. Om ytan blir för mörk, täck med bakplåtspapper mot slutet. Kolla, att kakan är klar.
- Blanda jordgubbssylt och apelsinsaft. Rör i vatten så att röran blir lös.
- Halvera kakan med en rejäl kniv, vänd på övre delen. Bred jord-gubbsblandningen över bottnen, lite mer på den undre delen.
Lägg försiktigt tillbaka överdelen.
Vispa grädde med litet socker och bred på tårtan. Garnera med jordgubbar. Det är en smaksak om man vill ha tunt med grädde, som jag, eller mycket.
Publicerat den
26 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar